Blogolj!

Orbán Viktor a Lánchíd körüli mizériáról: “Mekk mesterekkel nehéz!”

Rengeteg mindenről szó volt hétfőn az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben. Természetesen a hülyébbnél hülyébb nagy ellenzéki „megmondások” most sem hiányozhattak, így a Lánchíd kérdése is kapott néhány elmés felvetést.

Lassan már mindenkinek a könyökén jön ki, hogy mindenki a Fideszre mutogat a Lánchíd felújításával kapcsolatban, holott már számtalanszor tisztázódott, hogy nem a nagyobbik kormánypárton múlik a dolog. De úgy látszik, hogy a szocik csak nem akarnak erről a témáról leszállni és továbbra is a csúnya, gonosz dikti, azaz Orbán Viktor a hibás, amiért nem kezdték még el a munkálatokat. Bár, ebben az újjal mutogatásban annyi logika mégis van, hogy a főváros vezetésének addig se kell ezzel az üggyel foglalkozni, sokkal egyszerűbb másra hárítani a felelősséget és inkább szócsatákba bonyolódni.

Mint ahogy tette azt a ma az Országgyűlésben az MSZP-s Harangozó Tamás is, aki először egy kis történelemórát tartott arról, hogy a reformkorban “a magántulajdonosok vagyonából közvagyon lett”. Majd elkezdte sorolni, hogy minden másra mennyit költ a kormány, – a tűzijátékra 1,6 milliárdot, az MTVA százmilliárdból gazdálkodhat – bezzeg a Lánchídra, na, arra semmit.

Gyorsan jött is a hideg zuhany: Orbán Viktor erre az érdekfeszítő összegzésre újra elmondta, amit már minimum 12345567-szer tisztáztak az elmúlt hetekben, miszerint a fővárosi önkormányzat 180 milliárdos állampapírral rendelkezik, ez az első negyedévi adatszolgáltatása a fővárosnak az Állami Kincstár felé.

Miután ismét kész tények elé lett állítva, ezt Harangozó kénytelen volt elismerni, azonban nem tudja, hogy mikor kell abbahagyni, így gyorsan beleszállt Tarlósba is, mondván, hogy oké, „a 180 milliárd ott van a fővárosnál, de Tarlós úr mi a francot csinált, mi fészkes fenét csinált kilenc évig? Majd még gyorsan – biztos, ami biztos alapon – hozzátette, hogy a kormánynak igenis be kell szállni a felújításba.

Erre a miniszterelnök szintén csak ismételni tudta önmagát, így újra elmondta, hogy

a kormány által állítólag nyomorgatott Budapest számláján 180 milliárd van.

Majd gyönyörűen lezárta az a „vitát” azzal, hogy

A Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem. Mekk mesterekkel nehéz!

Ebben ez egy mondatban pedig minden benne van. Jó lenne, ha végre a nyavajgók is felfognák…

(Borító: startlap.hu)

https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/96994/pics/lead_800x600.jpg
Lánchíd,orbán viktor,Országgyűlés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?