TRIANON100
Ma délután 16.30-kor premier a Blogstar facebook oldalán! "Idegen nép van ma ott, hol régen magyar lakott..." cd színpadi adaptációja Pál István „Szalonna” és Csúri Ákos szerkesztésében-rendezésében, amelyet a Hagyományok Házában rögzítettek.
Blogolj!

Navracsics Tibor bevitt egy gyomrost az EP-nek

Ragnar Volarus

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének honlapján jelent meg Navracsics Tibor elemzése, mely szerint a mostani vita kiváltó oka a magyar kormány koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos törvénye, amely a vádak szerint pusztán ürügyet szolgáltatott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, hogy teljhatalmat építsen ki. 

Fotó: Kurucz Árpád

Azóta tudjuk, hogy egy újabb értelmetlen próbálkozás volt ez az EP részéről. Navracsics Tibor pedig tökéletesen összefoglalta, miért is.

Az alaphelyzet azt mutatja, hogy egyetlen ember, világos állásponttal dacol egy nagyhangú, különböző álláspontokat hangoztató, különböző nyelveken felszólaló, ezért erősen kaotikus, rendetlen benyomást keltő sokasággal. Ez önmagában előnyös pozíció. Ha ehhez még a magyar kormány képviselőjének sikerül – mint ahogyan a miniszterelnöknek minden korábbi felszólalása során sikerült – megőriznie a higgadtságát, akkor teljessé válik a kontraszt: az Európai Parlament oldalán széttöredezettség, rendetlenség, káosz, a magyar kormány oldalán világos üzenet, világos képviselet, higgadtság.

Címkék: Navracsics Tibor
https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/94862/pics/lead_800x600.jpg
Navracsics Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?