Blogolj!

Szili Katalin: egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért

Ragnar Volarus

Ritkán hallani ilyet olyan embertől, aki hajdanán az MSZMP/MSZP színeit viselte. De ebből is látszik, ettől még senki sem menthetetlen, és ezt a miniszterelnöki megbízott ismételten bebizonyította. 

Szili Katalin az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, ahol a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) májusban a nemzeti régiók védelméért indította aláírásgyűjtéséről beszélt,  ennyit mondott:

Egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért. 

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió kiemelten támogassa azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területtől - tette hozzá.

Az aláírásgyűjtés még tavaly május 7-én indult, és az idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel, az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában.

Szili Katalin kiemelte: a petíciót már nemcsak a nemzetiregiok.eu oldalon, hanem az irdala.hu weboldalon is alá lehet írni.

A miniszterelnöki megbízott mindenkit arra kért, határon innen és túl, hogy segítse a nemzeti régiók védelméért indított kezdeményezést. Őn aláírta már? Tényleg nem több mint egyetlen perc, de sokat jelent.

https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/94195/pics/lead_800x600.jpg
székelyek,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?