Blogolj!

A felelős fenntartó

Már megszokhattuk a miniszterelnöktől, hogy napokon keresztül tartó támadássorozatra, órákig fogalmazott sajtónyilatkozatokra akár egy mondattal is tud úgy válaszolni, hogy úgy padlóra küldje az ellenzéket, hogy az napokig azt se tudja hol van. 
Ma reggel a Kossuth rádió interjújában hangzott el egy erős mondat, mely szerint az ellenzék 

"kormányt akarja gyengíteni, pedig még egy idősotthon működtetését sem tudják megoldani"

 

és valóban. Jelenleg egy koronavírus gócpont van Magyarrszágon, Budapesten a Pesti úton található nyugdíjasotthonban. Itt található az összes magyarországi beteg több mint 10 százaléka. Az otthon a főváros fenntartása alatt áll, ami azt jelenti, hogy hiába próbálja Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet eltolni magától a felelősséget, a tény tény marad. Ha a fenntartó a főváros, akkor minden ott zajló dologért a főváros a felelős. 

Egy főváros melletti idősek otthonában például három hete még a szobájukat sem hagyhatják el az ott lakók, mert a fenntartó ezt határozta és érdekes módon egyelőre még nem is találtak az otthonban beteget.

De Budapesten nem így működnek a dolgok, mióta új vezetés van, olyannyira nem, hogy a fenntartó azt sem tudja mi zajlik az otthonban. Karácsony például legutóbb azt nyilatkozta, hogy "a Pesti úti idősek otthonában a kormányhivatal  túl van már több vizsgálaton, amit a kormányhivatal indított, és ahol mindent rendben találtak". Ezzel ellentétben a kormányhivatal semmilyen vizsgálatot nem végzett az otthonban "hanem segítséget és védőeszközöket nyújtottak az intézmény vezetésének a helyzet kezeléséhez, miután láthatóan a fenntartó ezekről nem gondoskodott hiánytalanul."

Nem lennék most azoknak a helyében, akik szüleiket, nagyszüleiket a főváros gondjára bízták, hiszen vannak olyan családok, akiknek már el kellett búcsúzniuk szeretteiktől és a nagy számok törvénye szerint sajnos lesznek még áldozatai az intézményben eluralkodott helyzetnek. 

És hiába tolja el mindenki magától a felelősséget, ezért valakinek akkor is felelnie kell.

https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/93141/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?