Blogolj!

Orbán Viktor tűpontos látlelete a szivárványkoalícióról

Dorogi László

Találós kérdés: kisnyilas gatya, vörös mellény, szivárványszínű kitűző, de nem lehet tudni, hogy mákos tészta-e, vagy csirkepörkölt, mi az? Hát persze, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció!

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor huszonkettedik évértékelőjét megírta, a ballibsi könnyével azonnal telesírta. Az Indexnek például az volt a legégetőbb kérdése a miniszterelnök sajtófőnökéhez a grandiózus beszédet követően, hogy mi a frásztól lehetett lila a miniszterelnök tenyere. A töltőtoll nyomai valóban égető problémákat vetnek fel, de azért ne hagyjuk magunkat megtéveszteni.

Orbán Viktor értékelőjében természetesen kitért az ellenzéki bábszínházra is, amit úgy fest, a nemzeti elkúró mozgat. A miniszterelnöknek szerencsére ezúttal is helyén volt a szíve és tökéletes látleletet mutatott a díszes társaságról, annak ellenére, hogy tudja, a 2022-es választásokig még sok víz lefolyik a Dunán.

"Nem dugjuk homokba a fejünket, látjuk, hogy az ellenzék már most készülődik. Fű, fa, virág, tücsök és bogár is bekerülhet a csapatukba, csak valahogy visszakapaszkodhassanak a hatalomba. Már próbálgatják a közös szerelést is. Az eredmény még felemás, egészen avantgárd kombinációkat láthatunk. Alul kisnyilas gatya, fölül vörös mellény, rajta szivárványszínű kitűző. Erről eszembe jut, mit mondott a székely ember, amikor életében először látott teknősbékát, ez vagy valami, vagy megy valahová. Hogy hová megy valaki, azt a politikában a pártok programjából tudjuk leginkább kiolvasni, de itt sem könnyű eligazodni, mint a férjnek az új asszony főztjén, aki azt mondja tálalás közben, én csak mákos tésztát és csirkepörköltet tudok készíteni. Mire a férj, ez most melyik?"

Nekünk sincs több kérdésünk.

https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/90530/pics/lead_800x600.jpg
balliberális,ellenzék,orbán viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?