Blogolj!

Orbán Viktor elárulta, mit köszönhet Szent II. János Pál pápának

A magyar miniszterelnök a mai napig különleges, személyes kapcsolatot ápol a Szentatyával. Amikor kitüntetést kapott tőle, személyes üzenet is érkezett mellé.

„Többször találkoztam Szent II. János Pállal, ami nem könnyű dolog, sőt, kifejezetten bonyolult, tekintettel arra, hogy református volnék. Ráadásul a kálvinista–katolikus viszony is meglehetősen összetett kérdés a magyar történelemben. A Szent Atyára sohasem elsősorban a Vatikán katolikus vezetőjeként tekintettük. Mindig a közép-európai országok legnagyobb védelmezőjének tartottuk a világpolitikában, függetlenül a vallási háttértől. Van egy személyes történetem is. Négyévnyi kormányzás után elveszítettük a 2002-es választásokat. A vereség után a pápa, a Szent Atya azzal tisztelt meg, hogy kitüntetést adományozott nekem (a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének civil fokozatát – a szerk.), ami a legnagyobb elismerésnek számít. Amennyire emlékszem, református azóta sem kapott ilyet. A vele küldött személyes üzenet pedig így szólt: nem azért kaptad, amit tettél, hanem azért, amit tenni fogsz. Szóval annak ellenére, hogy már nincs velünk, még ma is nagyon személyes kapcsolatban vagyok vele.”

Orbán Viktor miniszterelnök Rómában, az Edmund Burke Alapítvány Nemzeti konzervativizmus című konferenciáján vallott a Szent II. János Pál pápához fűződő különleges kapcsolatáról. A kormányfővel készített teljes interjút közli a Remix News.

Fotó: MTI/Szebellédy Géza

1
https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/90151/pics/lead_800x600.jpg
orbán viktor,Szent II. János Pál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-02-09 11:06:31
Na, ezek azok az emberközeli, emberközpontú történések, ezek a szavak azok, amit a kommunisták soha a büdös életben nem értettek, és ma sem értenek meg. Sajnos a jövőben sem fogják megérteni !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?