Blogolj!

Nemzeti konzervatív ellenforradalmat hirdetett Orbán Viktor

Pintér M. Lajos

A magyar miniszterelnök világosan vázolta, miért nem sodródhat tovább baloldali és liberális irányba az Európai Néppárt.

„Az EPP mindenáron részt akar venni az Európai Unió hatalmi struktúrájában. És ha ennek az az ára, hogy feladjon bizonyos értékeket, hogy kompromisszumot kössön a baloldallal, akkor ezt megteszi, lépésről lépésre elveszítve identitását. Centrista, majd liberális és baloldali orientáltságú politikai család lettünk. A folyamat folytatódik. Ha nem állunk fel, és mondjuk ki: uraim, elveszítjük az értékeinket, elveszítjük a profilunkat, nem tudjuk, kik vagyunk többé, és a szavazóink sem képesek már azonosítani bennünket az értékeink alapján, akkor mi a fenét csinálunk? Mi értelme akkor a politikában dolgozni, politikusnak lenni? Ha nem mondjuk ezt ki végre, és nem nyitunk új irányt, új fejezetet, akkor mindig csak a baloldali, liberális irányba sodródunk, mert a média, a nyomás, az egyetemek és az intellektuális élet egyre az EPP eredeti ideológiája, alapelvei és értékei egyre több elemének feladására kényszeríti a pártcsaládot. Így szenvednek most a konzervatívok Európában, ez a helyzet. Megpróbálom irányítani az ellenforradalmat, eddig kevés szövetségest találtam, de bízom benne, változik majd a helyzet.”

Orbán Viktor miniszterelnök Rómában, az Edmund Burke Alapítvány Nemzeti konzervativizmus című konferenciáján. A kormányfővel készített teljes interjút közli a Remix News.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/90126/pics/lead_800x600.jpg
európa,Európai Néppárt,orbán viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?