Dupla bukta lesz az ellenzéki oldalon

A pártok már megbuktak, most éppen az önjelölt, új népvezérek fűrészelik maguk alatt ezerrel a fát:

A jobbikosok felébredtek a Vona-illúzióból, és a Karácsony-lufi is kipukkant a szavazók nélkül maradt baloldalon, ezért a keletkezett vákuumot újra hiperaktív amatőrök töltik be.

Ez a "Mi vagyunk a többség" stílusban előadott politikai paródia épp ezért nem csak reményeim, de érzéseim szerint is meg fog bukni, ahogy az ugyanezt a "fogjunk-össze-világvége" hisztériát keltő pártok is csúfosan belebuktak a választásba. 

Van viszont klisének is gyönge reménykeltés — "ne tőlünk várják a csodát.... mi magunk vagyunk a csoda" (Homonnay Gergő) — médiamegnyilvánulásaik egy béna teleshop-reklámban vagy egy hitgyülekezetés vidám vasárnapon is falsul csengenének. 

Anltfinger Edvárd, blogger

1
https://csakegymondat.blogstar.hu/./pages/csakegymondat/contents/blog/51607/pics/lead_800x600.jpg
2018-as választás,balliberális,bukás,csak egy mondat...,gondolkodó ember,kétharmad
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-23 12:19:27
Nem értem miért sírnak a "balodal" miatt. A Fidesz-KDNP pontosan baloldali értékek mentén dolgozott. Nagy a zűrzavar a fejekben! Ha mindenáron kategorizálni akarnak, a tényekre érdemes hagyatkozni. Számomra a Fidesz-KDNP nemzeti-keresztényszociális balodali párt. Maradnak az internacionalista-liberálisok. Erre bizonyíték, hogy a kampányban ezek a pártok semmi komoly baloldali értéket nem voltak képesek bevenni a programjukba, mert az már létezik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?